Άγιος Νικόλαος

Ο Άγιος Νικόλαος, με πάνω από σαράντα χρόνια εμπειρίας στον τουριστικό κλάδο, είναι ένα διεθνές και κοσμοπολίτικο θέρετρο που υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες ετησίως.

Η λίμνη είναι το πιο γοητευτικό χαρακτηριστικό της. Ο θρύλος λέει ότι η Αθηνά και η Αρμήτης λούζονταν στα νερά της. Η λίμνη αυτή συνδέεται με τη θάλασσα μέσω ευθύγραμμου καναλιού, ενώ το φυσικό της περιβάλλον από κόκκινο βράχο και δέντρα προσελκύει μαγνητικά τον επισκέπτη.

Σε ένα μικρό υπαίθριο θέατρο δίπλα στη λίμνη, οι ντόπιοι και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές παρουσιάσεις. Μια βόλτα στα μαγαζιά του Αγίου Νικολάου είναι μια απολαυστική εμπειρία. Στα πολλά καταστήματα ο επισκέπτης μπορεί να βρει μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά κρητικά έργα τέχνης, αντίγραφα κομματιών από διάφορα αρχαιολογικά μουσεία, κοσμήματα και κεντήματα.

Υπάρχουν επίσης πολλά παραδείγματα υφαντών και βυζαντινών εικόνων.

Υπάρχουν πολυσύχναστες καφετέριες, γοητευτικά καφενεία και ταβέρνες που σερβίρουν παραδοσιακούς κρητικούς «μεσέδες» ή μεζέδες από τοπικό φαγητό.

Μπορείτε να βρείτε αναρίθμητες ευκαιρίες για νυχτερινή διασκέδαση σε διάφορα μπαρ και ντίσκο. Επισκεφτείτε τον υπαίθριο θερινό κινηματογράφο «Χριστίνα» όπου οι γύρω τοίχοι καλύπτονται από μελισσόχορτο ή βρείτε άλλους χώρους διασκέδασης όπου τα γνήσια κρητικά γλέντια συνοδεύονται πάντα με ντόπιο κρασί ή δυνατή ρακή.

Η υψηλή ποιότητα και η γκάμα αθλητικών εγκαταστάσεων παρέχει σε επαγγελματίες αθλητές και λάτρεις των σπορ, καθώς και σε ντόπιους και επισκέπτες ερασιτέχνες αθλητές την ευκαιρία να ασχοληθούν με οποιοδήποτε άθλημα. Υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα τένις, βόλεϊ και μπάσκετ, εγκαταστάσεις beach volley, μίνι γκολφ και πισίνες, όλα αυτά παρέχουν την ευκαιρία για άσκηση και διασκέδαση.